AIK vann reservlagsmatch mot Hammarby

2017.10.10, kl 16:00
AIK och Hammarby spelade under tisdagen en reservlagsmatch utan publik på Tele2 Arena i Stockholm. AIK vann med 3-1 (1-1) efter att Denni Avdić avgjort med två mål i den andra halvleken.

Då såväl AIK som Hammarby dragit sig ur U21-spelet 2017 valde lagen att möta varandra i en träningsmatch av reservlagskaraktär för att kompensera för matchbortfallet och för att spelarna skulle få en extra match i benen under landslagsuppehållet. Matchen spelades på en i övrigt tom Tele2 Arena med start kl 11:00.

– Matchen fyllde sina syften, många av spelarna som ej spelat 90 minuter på länge fick göra det. Vi fick inventera vissa spelare i ovana positioner och vi vann matchen, säger AIK Fotbolls Sportchef Björn Wesström.

AIK tog en tidig ledning efter att Denni Avdić hittat Daniel Mushitu med en djupledsboll. Den unge AIK-forwarden tog sig in i straffområdet och överlistade Benny Lekström i hemmamålet. Hammarby vädjade efter en dryg halvtimme efter en straffspark då Leo Bengtsson drogs ner, men domaren friade. AIK-målvakten Kyriakos Stamatopoulos svarade för två bra räddningar under slutet av halvleken, men precis innan pausvilan kvitterade Pa Dibba då han satte bollen högt i AIK-målet.

Under den andra halvleken lös målchanserna med sin frånvaro tills kvarten kvar då Simon Thern spelade fram bollen till Amin Affane som spelade vidare till Denni Avdić till vänster i straffområdet och avslutet satt i det högra krysset utan chans för målvakten. Fem minuter senare fastställde Denni Avdić slutresultatet då han frispelades av Simon Thern och undvek offsidefällan. Ensam med Benny Lekström gjorde han inga misstag.

AIK:s startelva: Kyriakos Stamatopoulos – Jesper Nyholm, Agustín Gómez, Gustaf Lagerbielke (Jesper Merbom 76′) – Robert Taylor, Amin Affane, Bilal Hussein, Simon Thern, Albin Linnér – Daniel Mushitu, Denni Avdić.

Text: AIK Fotboll