Hjärtat på ärmen

Fredagen den 31 mars, kl 10:00 släppte AIK Fotboll årets matchtröjor för försäljning. Genom att köpa en tröja har AIK-supportrar kunnat hylla någon i sin närhet och forskningen för hjärt- och lungsjukdomar. AIK Fotboll spelade från och med den allsvenska premiären mot BK Häcken med Hjärt-Lungfonden som huvudsponsor.

Du kan fortfarande stötta insamlingen till Hjärt-Lungfonden genom att köpa en tröja hos AIK Shop, eller genom att swisha valfritt bidrag till AIK Fotbolls insamling: 90 91 92 7
Daniel-Sundgren

Jag heter Daniel Sundgren. Jag spelar för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt- och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en person vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med Celine Svanemar. Genom att sätta hennes initialer på min matchtröja så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan ge min fina hyllning till Celine och alla andra som drabbas och kämpar dagligen med detta.

En av mina närmaste vänner skulle för två år sedan bli morbror för första gången. Hans lillasyster, som är i min egen ålder, väntade då sitt första barn. Saker och ting gick dock inte som planerat och Celine föddes fyra månader för tidigt, endast 32 cm lång och med en vikt på 650 gram. Efter sex månaders daglig kamp på Karolinska sjukhuset i Solna blev familjen till slut utskrivna, men med dotterns omfattande hjärt- och lungproblem.

Celine föddes med ett öppet ductus-kärl i hjärtat och med sjukdomen BPD i lungorna. Efter en hel del operationer, och mycket tack vare det jobb som Hjärt-Ljungfonden gör så är har hon idag friska lungor och friskt hjärta!

Hennes styrka har inspirerat mig och många i hennes närhet. Därför hoppas jag att hon nu kan dela med sig lite av den styrkan till mig och de andra i laget. Med henne kan det här bli en mycket bra säsong.

Henok Goitom

Jag heter Henok Goitom. Jag spelar för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt- och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en person vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med min pappas initialer på min matchtröja. Genom att göra det så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan hylla min pappa och alla andra som drabbas och kämpar dagligen med detta.

Jag har sett hur astma har påverkat min pappa under alla dessa år. Jag vet hur bra han kan må och vilken energi han kan ha när astman är under kontroll. Men så fort den slår till så är hela veckan förstörd och gör att han stänger in sig tills den är under kontroll igen. Det värsta är den maktlöshet jag känner när jag inte kan göra något för att förbättra hans tillvaro. På detta sätt kan jag bidra till att forskningen fortgår och att min pappa alltid vet att mina lungor också är hans under matchen.

Nils-Eric Johansson

Jag heter Nils-Eric Johansson. Jag är lagkapten för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt- och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en symbol vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med ett öppet hjärta på min matchtröja. Genom att göra det så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan hylla alla som drabbas och kämpar dagligen med detta.

Jag har släktingar och nära vänner som lider eller har lämnat oss på grund av hjärt- och lungsjukdomar. Med det öppna hjärtat på min tröja skänker jag en tanke för alla dem. Ingen nämnd och verkligen ingen glömd. 

Stefan Ishizaki

Jag heter Stefan Ishizaki. Jag spelar för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt- och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en symbol vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med ett öppet hjärta på min matchtröja. Genom att göra det så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan hylla alla som drabbas och kämpar dagligen med detta.

Jag har valt att spela med ett öppet hjärta. Ett flertal av mina släktingar och vänner har drabbats av hjärt- och kärlsjukdomar, så jag vill inte exkludera någon genom att välja en eller två. Mina tankar går till alla dem som drabbats, vilket är alltför många. Därför känner jag att det samarbete som AIK skapat med Hjärt-Lungfonden är något beundransvärt och viktigt. Det är med extra mycket stolthet man drar på sig den vackra AIK-tröjan 2017.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll