Moa Sjöström förlänger sitt avtal med AIK Fotboll

2023.12.12, kl 15:30
AIK Fotboll och Moa Sjöström är överens om en förlängning av avtalet. Moa anslöt till laget inför säsongen 2023 – där det blev 24 matcher och sju mål i Elitettan. Hon skulle även göra tre matcher i Svenska Cupens kvalspel. Avtalet är skrivet på två år – vilket innebär att kontraket sträcker sig fram tills den 31 december 2025.

– Moa har växt enormt mycket under året och tagit steg i rätt riktning hela tiden. Jag tror att hon kan leverera i Damallsvenskan också och det är glädjande att hon väljer att fortsätta i klubben, säger damlagets sportchef Herish Sadi.

– Det känns jättebra att få fortsätta representera AIK. Vi kommer från en väldigt stark säsong och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av resan vi påbörjat, säger Moa Sjöström.

Moa Sjöström är född den 1 januari 1996 i Umeå och inledde sin fotbollskarriär i Spölands IF. Här ägnade hon stora delar av sina ungdomsår och gjorde som 17-åring sin A-lagsdebut i klubben. Samma säsong, 2013, blev det totalt åtta matcher i Divison 1 Norrland. 2014 blev hennes första fullbordade A-lagssäsong då hon gjorde 18 matcher från start. Inför säsongen 2016 tog Moa steget till seriekonkurrenten Mariehem SK. Här spelade hon två säsonger och slutade med ett facit på 13 gjorda mål på 39 spelade matcher.

Nästa klubbadress för den dåvarande 23-åringen blev Team Thorengruppen (Team TG FF). Under sin första säsong i klubben stod hon för 12 gjorda mål på 13 matcher. Efterkommande säsong (2019) blev en stark säsong för anfallaren. På 21 matcher stod hon för 32 mål och blev därmed vinnare av skytteligan i överlägsen stil.

I kombination med studier tog Moa inför säsongen 2020 flyttlasset från Umeå till Stockholm och hamnade i Division 1-klubben Enskede IK. Under sin första säsong i klubben gjorde hon nio mål på 13 matcher, varav tre av dem i Svenska Cupen. Säsongen 2021 blev likt hennes andra säsong i Team TG en mycket lyckad säsong. 34 mål på 22 matcher innebar seger med god marginal i skytteligan, då hon gjorde 19 fler mål än Ida Bengtsson som hamnade på en andraplats. Den 21 december 2021 presenterade Älvsjö AIK att man kommit överens med anfallaren om ett kontrakt. På 24 matcher i Elitettan slutade hon med ett facit på tolv mål säsongen 2022.

Den 14 december 2022 stod det klart att AIK Fotboll och Moa Sjöström hade kommit överens om ett ettårsavtal. Hennes debut i den svartgula tröjan skulle komma den 25 februari 2023 i Svenska Cupen mötet med Djurgårdens IF FF. Moa fanns med i startelvan och spelade hela matchen – som AIK vann med 2-1 efter att Michelle Rojas Flores avgjort i den 87 matchminuten. Första målet kom i den fjärde omgången av Elitettan när AIK besegrade BK Häcken på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1–5 – där Moa var med att punktera matchen när hon i matchminut 69 sköt in lagets fjärde mål för dagen. Det blev totalt 24 matcher och sju mål för Moa i Elitettan 2023. Ett av det viktigare målen skulle komma den 9 september 2023 – när hon strax innan halvtidsvilan gjorde matchens enda mål i hemmasegern mot Sundsvalls DFF. Moa var under säsongen 2023 en bidragande faktor till AIK:s avancemang upp till OBOS Damallsvenskan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll