Ny storseger när AIK nollade BK Häcken

2023.09.02, kl 18:13
AIK besegrade tabelljumbon BK Häcken med 5–0 (2–0) under lördagen. Adelisa Grabus (2), Michelle Rojas Flores, Daniella Famili och Moa Sjöström noterades för hemmalagets mål – som fortsatt är i toppen av Elitettan med åtta matcher kvar att spela.

32 poängs skillnad från tabellettan AIK till jumbon BK Häcken. Tillställningen hade redan på förhand hade en favorit när skyttedrottning Adelisa Grabus rullade i gång bollen på Skytteholms IP. Hemmalaget hade flertalet tongivande spelare frånvarande, då bland annat Matilda Nildén och Monica Hagström tilldelats gula kort i mötet med Mallbackens IF och därav stod som avstängda. Däremot fanns nyförvärven Patriciá Fischerova och Silja Jaatinen med från start för första gången på sin nya hemmaplan.

Matchens första tio minuter var intetsägande och det enda som rapporterades var ett avslut från AIK:s Michelle Rojas Flores. Den svartgula maskinen skulle däremot alldeles strax sättas i gång. 1–0 till AIK efter 17 spelade minuter, när Vendela Dreifaldt fick bollen i offensivt straffområde och hittade pannan på Daniella Famili som tryckte in ledningsbollen. I den 25:e matchminuten blåste domaren straff och Adelisa Grabus kunde säkert rulla in 2–0. Ett resultat som stod sig när signalen för halvtid ljöd.

Efter halvtidsvilan hann publiken knappt sätta sig innan det ringde i målklockan igen. Rojas Flores laddade bössan från distans och Fanny Axelsson i bortamålet var chanslös. AIK fortsatte attackera framåt. Den tidigare målskytten Rojas Flores låg även bakom 4–0 när Adelisa Grabus med högerfoten skruvade sitt 19:e mål i Elitettan 2023. Grabus fortsätter gå starkt i jakten på skytteliga-seger. Trots flertalet vackra prestationer från diverse AIK-spelare under matchens gång, skulle Moa Sjöström troligtvis stå för den allra ädlaste. Hon tog emot bollen på mittplan, slalomsprang likt Alberto Tomba genom Häcken-försvaret, innan hon hittade bortre stolproten. Klassmål. Ett av lördagens stora glädjeämnen var när 18-åriga Aleksandra Bogucka gjorde sina första minuter i A-lagströjan. Ytterligare en spelare tillhörande epitetet, Från U till A. Matchen slutade 5–0 till AIK som nu spelat in 46 poäng på 18 matcher.

Stort tack till er 462 åskådare på plats! Nästa match spelas lördagen den 9 september kl 16:00 hemma på Skytteholms IP. Biljetter hittar du som vanligt via AIKbiljett.se.

Text: Filip Wiklund