2017.11.24, kl 10:00

Valberedningen informerar

Efter att två ledamöter valt att lämna Valberedningen för AIK Fotbollsförening så består Valberedningen idag av Patrik Karlsson. För att skapa förutsättningar för ett bra valberedningsarbete har Patrik Karlsson valt att adjungera Per Hägerö och Gustaf Eriksson från AIK Fotboll AB:s Nomineringskommitté till Valberedningen.

Per Hägerö och Gustaf Eriksson har dock som adjungerade inte rösträtt i frågor som rör Valberedningens arbete.

I samband med detta vill vi också informera om valberedningsarbete och roll. Valberedningens uppdrag är att bereda årsmötet med förslag på ledamöter samt ordförande. Arbetet bedrivs genom att utvärdera behovet för AIK Fotboll enligt en kompetensmatris som utarbetades under 2016 och som användes för att nominera nuvarande styrelse. Arbetet med kompetensmatrisen och behovet samt de grundläggande förutsättningarna för AIK Fotboll genomfördes genom diskussioner och förankring med intressenter i och kring AIK fotboll inklusive supportergrupper, aktieägare och enskilda medlemmar för att skapa en bred förankring av roller, kompetenser och inriktning och inte förankring av enskilda namn.

Det är baserat på den analysen och det arbetssättet vi har fortsatt och kommer fortsätta vårt arbete i utvärdering av befintlig styrelse och arbetet med nomineringar av styrelsen till årsmöte och bolagsstämma i 2018. Vi känner att det finns en bred förankring för roller, kompetenser och inriktning bland AIK:s medlemmar.

Förutom våra egna kontaktnät önskar vi fortsatt förslag på namn att utvärdera enligt ovan. När vi får ett namn så vill vi att denna person skall vara vidtalad och uttryckt intresse för att sitta i styrelsen. Vi vill även veta vilket kompetensområde personen är intressant för. Utöver det så behöver vi kontaktuppgifter som e-post och telefonnummer. Förslag skickas med fördel till vb@aik.se

Text: Valberedningen AIK Fotbollsförening

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll