2018.03.23, kl 10:00

Matchtröjan 2018 är släppt

AIK Fotbolls stilrenaste matchtröja någonsin är släppt till försäljning i AIK Shop samt på www.aikshop.se. Matchtröjan är en hyllning till Nils-Eric Johansson och för att hedra vår före detta lagkapten kommer herrlaget under 2018 att spela med en unik ”vår kapten-patch” på armen. Patchen finns i limiterad upplaga och kommer att monteras kostnadsfritt på de första 3 926 sålda matchtröjorna. I 3 926 dagar bar Nils-Eric oss. Nu ska vi bära honom. 3 926 matchtröjor till hans ära.
AIK_Hero_koffe-notar

Matchtröjan finns i två olika modeller.

Aeroswift – official player jersey
Det här är matchtröjan för dig som vill ha den autentiska känslan att exakt den tröjan som våra spelare representerar AIK fotboll i. Tidigare år har AIK Fotbolls damer och herrar spelat i en matchtröja som i grund och botten är en replicatröja. Detta förändras från säsongen 2018 då AIK Fotboll nu ingår i en exklusiv skara av klubbar som valts ut att spela med tröjor i Nikes nya AeroSwift-teknologi. Bland andra utvalda klubbar märks FC Barcelona, Paris Saint-Germain FC, Tottenham Hotspur FC, Chelsea FC, AS Roma och Atlético Madrid.

Tröjorna i nya AeroSwift-teknologin är Nikes mest avancerade tröjor hittills och är bland annat 10% lättare än tidigare Nike-modeller, är tåligare, stöter bort svett 20% snabbare och torkar 25% snabbare. Läs mer om mer AeroSwift-teknologin här.

Revolution – official supporter jersey
Detta är vår prisvärda matchtröja i supportermodell baserad på Nikes revolution teknologi. Tröjan är mycket lik Aeroswift – official player jersey och har ett liknade detaljerat klubbmärke som den tröjan som spelarna har på sig när de spelar. Den skiljer sig dock något i textur och mönster och har en vävd Nike Swoosh till skillnad från den lättare silicon-varianten på official player jersey.

Läs mer om spelarnas hyllning till Nils-Eric Johansson här.

Text: AIK Fotboll
NIKE_AIK__02_LIFESTYLE_410
NIKE_AIK__12_NICO_STEFANELLI_142_preview
AIKshop-Samantha
AIKshop-Nisse

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018