Bra laginsats gav tre nya poäng

2018.05.21, kl 15:08
AIK gick vinnande ut ur en hård batalj mot Västerås BK 30 hemma på Skytteholms IP. Matchens enda mål gjordes av Therese Simonsson, som avgjorde matchen med sitt fjärde mål för säsongen.
Starelvadam

AIK:s startelva.

Skytteholms IP bjöd på strålande sol när båda lagen steg ut på planen för att göra upp om de tre poängen som stod på spel. Förra året hade AIK svårt mot det fysiskt spelande Västerås BK 30 och fick endast med sig en poäng från de båda mötena.

AIK tog direkt tag i taktpinnen och förde spelet med ett piggt och vasst passningsspel. Västerås BK 30 hade svårt att komma in i matchen inledningsvis vilket mycket berodde på att hemmalagets spel neutraliserade deras anfallsspel.

Svartklädda AIK hade ett stort bollinnehav utan att riktigt skapa heta målchanser till en början. Men man arbetade tålmodigt och långsamt kom man längre och längre fram i banan med sina anfall. Dock skulle vitklädda BK 30 skapa en gyllene chans. Med ett fint passningsspel längs vänsterkanten hamnade bollen tillslut framför fötterna på en framrusande forward centralt i straffområdet. Avslutet gick dock i en båge över både Hanna Persson och ribban.

I mitten av första halvlek hittade Matilda Rosqvist med en delikat djupledspassning Sarah Storck som löpte ifrån sin försvarare och vek av vänster om målvakten Mallory Geurts. Storck hamnade dock lite ur läge och avslutet räddades på mållinjen av en försvarare som hunnit tillbaka och räddade upp för sin målvakt.

Strax efter det anfallet kom Västerås återigen till ett bra läge och även denna gång var det från vänsterkanten. Ett inlägg hamnande framför fötterna på forwarden men Hanna Persson gjorde en riktigt fin reflexräddning ut till en resultatlös hörna.

AIK tog återigen över spelet och tryckte på för att spräcka målnollan för matchen. Man skapade en del halvchanser men lyckades inte få in den sista touchen, utan lagen gick in i halvtid och laddade upp för avgörandet.

De 202 åskådarna på Skytteholms IP hann knappt bänka sig i den andra halvleken innan Nicole Modin vann en nickduell på mittplan och fick fram bollen till Sarah Stock som släppte på ett till Therese Simonsson som fick ett friläge. Dock hann Mallory Geurts i Västeråsmålet ut och räddade upp situationen med en fin räddning.

AIK hittade allt mer bakom backlinjen på bortalaget som inte alls kom fram i banan. Framför allt vann Nicole Modin många av sina dueller och skapade ett momentum för sitt AIK. Även backlinjen i hemmalaget visade upp ett lugnt och behärskat spel och tog hand om de anfall Västerås mäktade med.

Efter timmens spel kom då målet som AIK hade jobbat så hårt för. Återigen hittade Sarah Storck sin anfallspartner i djupled och Therese Simonsson gjorde denna gång inga misstag utan borrade upp bollen i nättaket och vild glädje bröt ut.

Västerås kom aldrig till någon större slutforcering utan AIK var närmare 2-0 under resterande delen av matchen. När Jennifer Laurin blåste av matchen klev AIK återigen uppåt i en väldigt jämn tabell. Efter denna omgång sex skiljer det nu en poäng mellan förstaplatsen och femteplatsen som AIK innehar.

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019