Förändring i herrlagets stab

2019.04.02, kl 10:15
Efter lite mer än tre säsonger som fystränare för AIK Fotbolls herrlag har Johan Svensson valt att avsluta sin tjänstgöring och han ersätts av Michael Lawson.

Johan Svensson blev klar som fystränare i januari 2016 och innan han kom till AIK Fotboll hade han spelat A-lagsfotboll i BK Forward, varit assisterande tränare samt fystränare i BK Forward mellan 2009 och 2013 samt assisterande tränare och fystränare för KIF Örebro DFF i Damallsvenskan sedan 2013. Johan kommer efter sitt avslutande arbete i AIK Fotboll att börja ett nytt arbete på Svenska Fotbollförbundet.

– Johan har under sin tid i AIK Fotboll tagit fysträningen till en högre nivå än tidigare. Johans kunskap och genomförande har gett AIK Fotboll en tillgång till, men också en insikt i vad vi som krävs för att ligga i framkant inom området. Vi önskar Johan all lycka i sitt nya uppdrag, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Ny fystränare blir den 27-årige engelsmannen Michael Lawson som sedan 2012 varit fystränare i Shabab Al-Ahli FC från Dubai. Michael kommer idag att göra sin första arbetsdag på Karlberg.

– Vi har, precis som med Sean O’Shea, lärt känna Michael under våra försäsongsläger i Dubai. Michael har en dokumenterad kunskap som säkerställer att arbetet som planerats och påbörjats också fullföljs, till det är hans karaktär av sorten att utveckling av vår verksamhet kommer att öka i takt med hans tid hos oss. Vi välkomnar Michael och ser fram emot att tillsammans ta AIK Fotboll till nya framgångar, säger Björn Wesström.

Johan och Michael kommer att arbeta tillsammans under en kort period för att fasa in Michael i verksamheten och sedan lämnar Johan AIK Fotboll för denna gång. AIK Fotboll vill tacka Johan Svensson för sitt noggranna arbete som uppskattats av samtliga ledare och spelare och som bidrog till SM-guldet 2018.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll