Ingen fortsättning för fyra spelare

2017.12.01, kl 08:00
Fotbollssäsongen 2017 är över och truppbygget inför nästa säsong är i full gång för damlaget. Det står nu klart att det inte blir någon fortsättning i klubben för fyra spelare och AIK Fotboll vill därmed tacka Emelie Johansson, Elin Sjölander, Lina Malmborg och Marie Pettersson för tiden i AIK.

Emelie Johansson kom till AIK inför säsongen 2015. A-lagsdebuten i AIK skedde den 29 mars 2015 borta mot Umeå IK FF (0–1 efter förlängning) i Svenska cupens åttondelsfinal då hon ersatte Loreta Kullashi i den 105:e minuten. Sammanlagt blev det 41 tävlingsmatcher i AIK-tröjan för Emelie Johansson och hon noterades för sju målgivande passningar.

Elin Sjölander blev klar för AIK den 29 augusti 2013. Debuten för AIK skedde den 3 september 2013 i bortamatchen mot Eskilstuna United DFF (0-2) i Elitettan då hon ersatte Emma Lundh i den 86:e minuten. Det första målet kom den 19 september 2013, hemma på Skytteholms IP mot Djurgårdens IF Damfotboll (2-0) i Elitettan. Elin gjorde då 1-0, framspelad av Daniella Chamoun, i den 14:e minuten. Sammanlagt blev det 56 tävlingsmatcher i AIK-tröjan för Elin Sjölander och hon noterades för nio mål och en målgivande passning.

Marie Pettersson anslöt till AIK:s damlag under sommaruppehållet 2016, men debuten dröjde då hon blev sjuk. Under hösten var hon tillbaka i träning igen, men det blev endast en match på bänken under den första säsongen. A-lagsdebuten skedde i den andra omgången av Elitettan 2017 då AIK den 22 april ställdes mot Mallbackens IF Sunne (2-0) på bortaplan och hon spelade hela matchen. Sammanlagt blev det sex tävlingsmatcher i AIK-tröjan för Marie Pettersson och hon noterades för en målgivande passning.

Lina Malmborg kom till AIK inför säsongen 2017. Debuten för AIK skedde den 1 juli i hemmamatchen mot Hovås Billdal IF (4-0) i Elitettan då hon ersatte Elin Sjölander i den 74:e minuten. Sammanlagt blev det sju tävlingsmatcher i AIK-tröjan för Lina Malmborg och hon noterades för en målgivande passning.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll