Storseger för damerna på Skytteholm

2019.08.25, kl 15:59
AIK:s damlag vann med hela 8-0 (1-0) över Borgeby FK på Skytteholms IP och hänger därmed på i toppen av Elitettan. Emma Engström blev stor matchhjälte med sina fyra mål. Övriga mål gjordes av Eva Nyström, Therese Simonsson, Rosa Kafaji och Nicole Odelberg Modin.

Med åtta omgångar kvar av Elitettan börjar det dra ihop sig på allvar och toppstriden är inne i ett spännande skeende där det nu gäller att rada upp trepoängare för att inte tappa mot de övriga lagen. De två första platserna hölls av Umeå IK FF och Hammarby IF FF med jagande AIK, IK Uppsala Fotboll och IFK Kalmar och det är ingen tvekan om att de två platserna till Damallsvenskan kommer att hamna hos två av dessa fem lag.

Hammarby IF FF var helgens stora förlorare då man som enda topplag inte noterade tre poäng då det endast blev 1-1 hemma mot Kvarnsvedens IK under lördagen och det var nära att söderlaget hade blivit helt utan poäng, men i den 92:a minuten kom kvitteringen. AIK ställdes under söndagen mot Borgeby FK på näst sista plats i tabellen och Gnaget var givetvis storfavoriter. 252 åskådare befann sig på Skytteholms IP då domaren Anastasia Oberlauf blåste igång matchen som inleddes ganska jämnt. I den 28:e minuten kopplade dock AIK greppet om de tre poängen då glödheta Emma Engström gav hemmalaget ledningen.

Sophia Redenstrand ersatte Evelina Finndell i paus och i den 50:e minuten slog Redenstrand en hörna som nådde mittbacken Eva Nyström framför mål och 2-0 var ett faktum. Fyra minuter senare ökade Therese Simonsson på till 3-0 och där och då kändes matchen helt över. Fyra minuter senare nickade Emma Engström in ett inlägg från Elsa Törnblom och AIK hade gått från 1-0 till 4-0 på åtta minuter. Det var dock inte slut på målfabrikationen och endast fyra minuter senare spelades Emma Engström fram av Johanna Lindell och 5-0 satt i bortalagets mål.

Emma Engström var inte nöjd med sin målproduktion och i den 77:e minuten satte hon sitt fjärde mål för eftermiddagen då AIK gick fram till 6-0. På stopptid fastställde de båda inhopparna Rosa Kafaji och Nicole Odelberg Modin slutresultatet till 8-0 och AIK befäster tredjeplatsen i tabellen, nu endast en poäng efter Hammarby IF FF och tre poäng efter serieledande Umeå IK FF.