AIK:s supportrar och sponsorer kraftsamlar för att bekämpa skogsbränderna

2018.07.21, kl 15:13
Runtom i Sverige härjar just nu några av de värsta skogsbränder som drabbat landet i modern tid.
AIK Fotboll, dess supportrar och sponsorer kraftsamlar just nu för att hjälpa till i arbetet med att bekämpa bränderna.

Som följd av den varma sommaren och bristen på nederbörd har flera skogsbränder spridit sig runt om i Sverige. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Hälsingland. Många är också de räddningsinsatser som pågår för att bekämpa naturkatastrofen, bland annat startades ett upprop från signaturen ”urgnagare” på Instagram, där man tidigare i veckan uppmanade AIK:s supportrar och sponsorer att hjälpa till och stötta räddningsarbetarna på plats med förnödenheter. Ett upprop som AIK Fotboll därefter hjälpt till och spridit via våra sociala kanaler.

Snabbt agerade också klubbens sponsorer. Ica Nära Järvastaden och O’Learys Mall of Scandinavia valde att skänka mat, dryck och andra förnödenheter till räddningsarbetarna på plats. Nu väljer också en annan av AIK Fotbolls sponsorer – Stadium – att bidra med liggunderlag och uppblåsbara madrasser. Samtidigt fortsätter klubbens supportrar att samla in pengar för att stötta de tappra som deltar i arbetet på plats.

IMG_5366

– Vi inom AIK Fotboll kunde inte vara mer stolta över de initiativ som våra supportrar har tagit i denna svåra situation. Detsamma gäller för våra sponsorer som snabbt agerat och bidragit med förnödenheter, nu senast Stadium vars liggunderlag och madrasser kommer att vara till stor nytta. Vi vill rikta ett stort tack till alla som bidrar, säger AIK Fotbolls kommersiella chef, Stefan Jonasson.

En intervju med en av initiativtagarna finns att läsa på den här länken.

Text: Olle Östman

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll