Silja Jaatinen till AIK Fotboll

2023.08.30, kl 12:00
AIK Fotboll och Silja Jaatinen skriver ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025. Den 21-åriga försvararen kommer från spel med TPS i den finska högstaligan.

– ­Vi har haft koll på Silja under en period och har sett att hon har en potential som vi vill fortsätta utveckla och arbeta med. Det som främst sticker ut är hennes snabbhet. Hon är en vänsterfotad försvarsspelare som är duktig en mot en och kommer stärka försvarslinjen, både som mittback och vänsterback, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

– Jag är stolt över att få representera AIK. Det är fint att komma till en så här bra miljö och få en chans att ta steg framåt som spelare. Jag ser fram emot att komma i gång och hjälpa laget att vinna serien, säger Silja Jaatinen.

Silja Jaatinen föddes den 15 april 2002 i Esbo och började som femåring spela i FC Kasiysi 89. Vid tolv års ålder tog hon steget till HJK Helsingfors och gick därefter genom klubbens akademi och vidare upp till spel med A-laget. Det blev två säsonger (2021, 2022) och totalt 34 matcher i HJK-tröjan. Inför årets säsong stod det klart att TPS var nästa klubbadress. Hon har startat samtliga 18 matcher för laget under säsongen som för närvarande ligger på en åttonde plats i Kansallinen Liiga. I februari 2023 blev hon för första gången kallad till det finska U23-landslaget och har innan dess representerat landets U16 och U19-landslag.

Utöver fotbollen har hon varit framgångsrik inom friidrott och var en av Finlands främsta löpare på 100 och 200 meter i sin åldersklass under ungdomsåren. Vid sidan av fotbollen studerar hon materialteknik vid Åbo Universitet.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll