Treskablinoll + AIK Fotboll = Sant

2017.05.10, kl 08:00
Det är med stolthet som AIK Fotboll idag kan presentera att vi tillsammans med organisationen Treskablinoll tar upp kampen för barns rätt till sin integritet, rätt att vara den de är och att känna sig ytterligare trygg i vår miljö.

I AIK Fotboll jobbar vi dagligen för att skapa en trygg verksamhet för alla våra barn där de ska tillåtas vara den de är och känna sig trygga och säkra. Därför var beslutet att samarbeta tillsammans med organisationen Treskablinoll (Tre ska bli noll) och deras Idrottsbrevet enkelt för att ytterligare stärka det arbetet.

– Initiativet är mycket viktigt och ger oss som förening möjligheten att skapa en ännu tryggare miljö för alla våra barn och ungdomar. Detta är något som rör hela idrottsrörelsen och samhället, och där vill vi vara med och bidra. För barnens skull, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK Fotboll.

Alla barn ska känna sig trygga, respekterade och uppskattade i vår förening. Det är med bestämd ton och rak rygg som vi kan säga att det är ett arbete och ett ansvar som vi dagligen jobbar hårt med och för och aldrig tänker avvika från.

I AIK Fotboll har vi sedan tidigare ett mycket tydligt utformat program för hur vi arbetar med att skapa de trygga miljöerna för våra barn och ungdomar och med detta samarbete så ser vi att vi kan göra det ännu lite bättre.

– Vi stödjer kampen för alla barns rätt att må bra och känna trygghet. Det är vårt ansvar att bidra med det vi kan och det tänker vi göra, säger Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.

Elaine Eksvärd, retoriker och grundare av Treskablinoll, är mycket nöjd med samarbetet och att AIK Fotboll tar i frågorna.
– Med tanke på de skandaler som drabbat AIK den senaste månaden så är jag glad att de inte sopar problemen av sexuella övergrepp mot barn inom idrotten under mattan, utan istället tar tag i problemen. Att AIK står upp för barns integritet och mot sexuella övergrepp är en ledstjärna som jag hoppas och tror att alla idrottsföreningar kommer följa. För barnens skull, säger Elaine Eksvärd.

För mer information om samarbetet med organisationen Treskablinoll, kontakta:
Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll, 08 – 735 96 71, leif.karlsson@aik.se
Max Bergander, värdegrundsansvarig, 073 – 531 12 00, max.bergander@aik.se

För information, klicka på länk under:
www.treskablinoll.nu
www.idrottsbrevet.se

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll