Förlust i semifinalen för F19

2018.11.02, kl 23:53
Semifinalen i SM i F19 klassen mellan AIK:s F19 och Rosengård FC startar i ett högt tempo med många tuffa dueller.

Rosengård tar tidigt ledningen genom ett mål av Nova Lundin. Efter målet börjar F19 att etablera ett spel och lyckas efter ett fint anfall kvittera till 1-1 genom ett drömmål av Elsa Törnblom som dribblar av en försvarare och skickar upp bollen i det bortre krysset.

Resten av halvleken böljar fram och tillbaka där båda lagen har bra chanser. Rosengård är närmast ett ledningsmål med ett ribbskott men resultatet 1-1 står sig i halvtid.

Andra halvleken fortsätter i samma höga tempo som det var i den första. F19 skapar första chansen när Elsa Törnblom skjuter strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Ytterligare en bra chans skapas via en nick strax utanför av Hanna Ekengren.

Rosengård börjar sakta men säkert ta sig in i matchen igen och tvingar Serina Backman i AIK målet till en fin räddning. På efterföljande hörna tvingas Serina till ytterligare en bra räddning. Rosengård tar ledningen med 2-1 genom Johanna Lindbloms skott efter en hörna. Strax därefter åker F19 på en utvisning och får spela resten av matchen med en spelare mindre.

Efter utvisningen backar Rosengård hem och F19 trycker på framåt utan någon riktig framgång. Trots en mindre på plan kom F19 tillbaka och kvitterade till 2-2 efter ett skott från Elsa Törnblom som gjorde sitt andra mål för dagen.

Men med tio minuter kvar av matchen kom avgörandet. Matilda Liljefors bröt sig in från kanten och sköt in 3-2 från distans till FC Rosengård.

F19 pressar på ordentligt efter ett kvitteringsmål och är nära att kvittera men Ebba Norens skott går precis utanför. Laget spelar långt de sista minutrarna och skapar en del halvbra lägen men inget riktigt farligt och Rosengård håller emot och går till final där de ställs mot IF Limhamn Bunkeflo.

F19 kommer spela match om tredjepris på lördag mot Umeå IK. Matchstart är 18.15 i Vinnarhallen.